NoseWork 2019

3.e AdventNosen den 15.12 kl 18-20

4 sökområden med behållare alternativt inomhussök.

Sökområden med jultema

Dofter ecalyptus och/eller lagerblad. Du väljer helt själv hur din träning läggs upp.

LäraHundsporthallen Haninge

Kostnad 225kr

Anmälan till monika.larahund@telia.com

796DA5F1-706B-4BE6-BD1F-1876E821779C

_____________________________________________________________________________________________

NoseWork

 

Nybörjarkurs i Nose Work

Nose Work är en verkligt kul och bra aktivering som är perfekt när du på ett enkelt sätt vill göra något roligt med din hund. Hundar brukar älska att få använda sin fantastiska näsa i samarbete med matte eller husse. För den tävlingsintresserade är NoseWork också en spännande hundsport där ekipaget kan kämpa och utvecklas tillsammans.

 

På denna nybörjarkurs lär vi in den första av de dofter som används i Nose Work – eukalyptus. Hunden får träna sitt sökbeteende och du får öva dig på att ”läsa” din hund och att hjälpa den på bästa sätt i sökjobbet. Vi håller företrädesvis till inomhus med många varierade och kul övningar.

 

Vi går även igenom vilka moment som ingår i NoseWork, hur det går till på tävling och vad ett doftprov är för någonting. Vi övar också inför doftprov.

 

Instruktör: Helene Wallskär, SNWK-certifierad Nose Work-instruktör. Jag tränar och tävlar NoseWork med min border collie Hero, 9 år.

 

Plats: LäraHundsporthallen, Haninge/Jordbro

 

Antal deltagare: Max 6 ekipage

 

Kurstillfällen: 5 gånger. Fredagar kl. 18.30-20. 27/9, 4/10, 11/10, 18/10 och 25/10.

 

Kostnad: 1 700 kronor

 

Hundens ålder och förkunskaper: Kursen är öppen för hundar i alla åldrar. Valpar måste dock ha fått sin tremånadersvaccination för att kunna vara med. Inga särskilda förkunskaper krävs.

 

Löptik: Eftersom vi arbetar just med hundens luktsinne blir det för stor störning för nybörjarhundar med en löpande tik på kursen. Skulle din tik börja löpa under kursen så diskuterar vi oss fram till den bästa lösningen.

 

Anmälan till Monika.larahund@telia.com


 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________