Om mig

Tar nu steget år 2017 att efter 10 år med kursverksamhet att öppna en hundsporthall LäraHundsporthallen

Min kursverksamhet bedrivs i hundsporthallen som är på 350 kvm träningsyta, totalt är hallen 380 kvm.

Jag som driver utbildningsföretaget LäraHund heter Monika Lindblom. Jag registrerade företaget 2007 i bolagsverket. Företaget innehar F-skatt sedel samt är momsregistrerat.

From hösten 2012 arbetar jag bara med hundutbildningsföretaget.

Jag har kurser i tävlingslydnad, vardagslydnad, rallylydnad, vallkurser, spår, trix,  NoseWork samt aktivering.

From våren/sommaren 2008 har jag även lydnadsläger i Kopparberg där jag har en egen appelplan och boende.

För mig är det inspirerande att få visa, förklara och lära alla oavsett vilken nivå mina elever ligger på.

Utbildad vallhundsinstruktör genom Svenska vallhundsklubben. Tävlar aktivt med mina hundar i vallning. Har under mina 11år som aktiv vallhundsförare  grundutbildat och godkänt 7 hundar samt tävlat upp till SM i vallning.

En viktig bit i all hundträning för mig är att förklara för hunden vad jag vill att den ska utföra.

Vanja född 2003 en tervueren har jag deltagit på lydnads SM 2007 samt kvalat till lydnads SM 2008 men avstog start pga av Vanjas hälsa.

Med Troll tränar jag vallning och lydnad. Hans meriter är uppflyttning till klass 3 i lydnad samt Godkänd Vallhund, under 2009 har vi deltagit i IK1 med vinst samt deltagit i unghundscupen och fårforcup. Vi tävlar nu i IK2 och har under hösten 2010 tagit våra första SM poäng i vallning. Troll kvalade och deltog i Sverige cupen och SM i fårvallning 2012. Han är numera en glad pensionär som vallar där han behöver hjälpa till.

Kronvallaren Milli född 2008 är min fina avelstik som fått 2 kullar och mig, hon är även min bästa arbetskompis när jag har vallkurser, hon jobbar numera på ön Grinda.

Skärgårdslamms Bitch född maj 2013 är mitt framtidshopp på tävlingsbanan. 2015 är hon kvalad till Unghunds SM. Har vinster och placeringar i IK1 även startat IK2 med placering.

Trolleyes Eyes godkänd vallhund samt ett 1.a pris i IL1 är från min första kull 2014. Han är en lättsam hane som har mkt naturligt i vallningen. Han bor numera hos en familj i Dalarna.

Trolleyes Split godkänd vallhund är min egen uppfödning som är född 2016. Split är uppflyttad till lydnadsklass 1 samt lägre spår. Hon är en allsidig hund som jag tränar tävlingslydnad, vallning och freestyle/Htm med. Hon är kvalad till unghunds SM i vallning. Alltid lika spännande att se hur unghunden utvecklas.

Trolleyes One And Only mitt senaste tillskott i familjen. Han är efter Split.

Jag vidarutbildar mig genom att själv gå kurser för instruktörer som ger mig inspiration och kompetensutveckling i min egen träning.

I min familj har det alltid funnits hundar av olika raser. I början på 1990 talet köpte jag min första egna hund som jag började träna och tävla med, det var en underbar Tervueren tik.

Jag är lite av en träningsnarkoman som gillar att peta i detaljer och hitta på nya lösningar. Vallningen är en helt ny sak för mig. Envis som jag är, så har jag bestämt mig för att jag ska lära mig det oxå. För att kunna träna vallning kontinuerligt så behövs det egna får, flocken är numera 27 st av raserna Dalapälsfår, rya, roslagsfår, värmlandsfår.

Har elever som kvalat till lydnads SM ett flertal år.

Har många elever som tävlar vallning och tagit VP med sina hundar.

Under många år har jag arbetat med hästar, har haft eget inackorderingsstall samt arbetat som ridlärare med elever upp till SM nivå i ponnydressyr.

Har även tävlat i körning med ponny.

Under åren 2010-2012  arbetade jag som säljkonsult åt Staffans patébageri.

Du är varmt välkommen att ringa om du vill gå någon kurs eller privatlektion. Jag håller kurser i Stockholm med omnejd. Det går även bra att sätta ihop er egen kurs och jag kommer till er.

monika.larahund@telia.com

Tel 0732511711

Välkommen att höra av dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s